Sorry, this entry is only available in Bulgarian. For the sake of viewer convenience, the content is shown below in the alternative language. You may click the link to switch the active language.

В Коалиция за климата – България (ККБ) споделяме консенсуса в научните среди за климатичните промени в съвременната епоха като едно от най-големите предизвикателства за човешката цивилизация.

Отчитайки фактите за проблеми и рискове, свързани с ефектите от промени на климата на територията на Република България през последните 10-20 години, подкрепяме както включването ни като страна по Рамковата конвенция на ООН по изменение на климата (РКОНИК), така и действията за смекчаване на тези промени, предприети от България като страна-членка на Европейския съюз (ЕС).

ККБ има принципна проактивна позиция относно националната политика за климата, като работим за предприемането на навременни практически действия в Република България с цел максимално ограничаване на отрицателните ефекти от промените в климата.

Пълният текст на Изследване-анализ на Коалиция за климата – България относно разработването на Национална стратегия на България за адаптиране към промените в климата.