Sorry, this entry is only available in Bulgarian. For the sake of viewer convenience, the content is shown below in the alternative language. You may click the link to switch the active language.

Има няколко въпроса, които в края на 2015 г. стоят с особена сила пред човечеството. Един от тях е за климата, който се променя пред очите ни.

Коалиция за климата – България в партньорство с Министерство на околната среда и водите (МОСВ), Българска асоциация за алтернативен туризъм и Световен фонд за дива природа – WWF организират:

Конференция „Измененията на климата – предизвикателства пред българската природа и туризъм“

3 декември, в зала 3 на НДК, от 9,30 до 17,30 ч.

Конференцията е част от фестивала на алтернативните спортове Дни на предизвикателствата.

Министърът на околната среда и водите Ивелина Василева, зам. министърът на земеделието и горите Георги Костов, посланикът на Франция в България Ксавие дьо Кабан и алпинистът Боян Петров ще са част от панел листите на срещата.

Вярваме, че с това така необходимо събитие и предвид предстоящата среща на високо равнище в Париж ще успеем да изградим заедно стойностна политика за справяне с климатичните промени и ще дадем гласност на всички проблеми и възможности пред България, споделя Любомир Попйорданов, председател на УС на Българска асоциация за алтернативен туризъм, и у правител на Одисея-ин – организатор на Дни на предизвикателствата.

Онлайн регистриране за участие в конференцията

Актуална информация за събитието може да получите и във фейсбук страницата на Коалиция за климата, България

Програма на конференцията

Срещата се реализира по Проект „Повишаване ефективността на Коалиция за климата – България (ККБ), чрез увеличаване на капацитета и създаване на нови партньорства с бизнеса. Влияние и въздействие на местните и национални политики”, изпълняван от WWF и финансиран в рамките на Програмата за подкрепа на НПО в България по Финансовия механизъм на Европейското икономическо пространство 2009 – 2014 г. www.ngogrants.bg