Sorry, this entry is only available in Bulgarian. For the sake of viewer convenience, the content is shown below in the alternative language. You may click the link to switch the active language.

Анализът на различните оперативни програми, извършен от ККБ, ясно показва, че климатичните промени имат висок приоритет от гледа точка на очаквани резултати от страна на ЕК. Индикативна таблица с наличните бюджети за справяне с проблема, отразява и разбирането на ККБ за нуждите от правилно насочване на европейските средства, за да можем устойчиво да направим преход към нисковъглеродна икономика, сега и на допустима цена.

Надеждите и посоката на влияние на всички нас, определено ще бъдат в тази посока, да се подпомагат от една страна бенефициентите за конкретни “климатични” елементи в техните проекти, и от друга, да се работи неотлъчно с ресорните структри и институции, за да разясняват важността на включване на мерки и дейности по проекти на техните бенефициенти, за справяне с изменението на климата.