Има няколко въпроса, които в края на 2015 г. стоят с особена сила пред човечеството. Един от тях е за климата, който се променя пред очите ни.

Коалиция за климата – България в партньорство с Министерство на околната среда и водите (МОСВ), Българска асоциация за алтернативен туризъм и Световен фонд за дива природа – WWF организират:

Конференция „Измененията на климата – предизвикателства пред българската природа и туризъм“

3 декември, в зала 3 на НДК, от 9,30 до 17,30 ч.

Конференцията е част от фестивала на алтернативните спортове Дни на предизвикателствата.

Министърът на околната среда и водите Ивелина Василева, зам. министърът на земеделието и горите Георги Костов, посланикът на Франция в България Ксавие дьо Кабан и алпинистът Боян Петров ще са част от панел листите на срещата.

Вярваме, че с това така необходимо събитие и предвид предстоящата среща на високо равнище в Париж ще успеем да изградим заедно стойностна политика за справяне с климатичните промени и ще дадем гласност на всички проблеми и възможности пред България, споделя Любомир Попйорданов, председател на УС на Българска асоциация за алтернативен туризъм, и у правител на Одисея-ин – организатор на Дни на предизвикателствата.

Онлайн регистриране за участие в конференцията

Актуална информация за събитието може да получите и във фейсбук страницата на Коалиция за климата, България

Програма на конференцията

Срещата се реализира по Проект „Повишаване ефективността на Коалиция за климата – България (ККБ), чрез увеличаване на капацитета и създаване на нови партньорства с бизнеса. Влияние и въздействие на местните и национални политики”, изпълняван от WWF и финансиран в рамките на Програмата за подкрепа на НПО в България по Финансовия механизъм на Европейското икономическо пространство 2009 – 2014 г. www.ngogrants.bg